Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz, kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılan bir çeşididir. Kereviz, zeytinyağlı olarak, dolma yapılarak, sebze yemeği olarak, salata veya çorba yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yapılmaktadır. Kerevizin sağlığımız yönünden pek çok faydası vardır. Aşağıda bu faydaların bazılarını bulabilirsiniz:

  • Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir.
  • Cinsel gücü ve isteği artırır, iktidarsızlığı giderir.
  • Ağız kokusunu önler, iştah açar.
  • Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir, gaz söktürücüdür.
  • Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
  • Hipertansiyon, diyabet ve prostat hastalarına faydalıdır.
  • Cilde parlaklık verir, tazeler, anne sütünü artırır.

Zeytinyağı kullanılarak yapılan kereviz yemeği, bu faydaların yanında zeytinyağının sağlıklı yağlarından da faydalanmamızı sağlar. Yemek davetlerinde sunabileceğimiz lezzetli ve sağlıklı bir sebze yemeğidir. Ayrıca çocuklarımıza da sevdirebileceğimiz faydalı bir yiyecektir.

Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri

  • 3 tane kereviz
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tane limon
  • 5-6 dal dereotu
  • Tuz
  • 2 su bardağı portakal suyu

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Öncelikle yemeğe kullanacağımız sebzeleri yıkayıp soyalım. Kerevizlerin saplarını ve kök kısımlarını keserek temizleyelim. Kerevizleri, zamanımız varsa bekletecek olursak bol limon sıkılmış suyun içine koyabiliriz. Bir süre beklettikten sonra kerevizleri küp küp doğrayalım, diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayalım.

Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve yemeği pişireceğimiz büyük bir tencereye koyalım. Zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine havuçları ilave edip 1-2 dakika kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine patates ve kerevizleri koyup 1-2 kez karıştıralım.

Yemeğe iki su bardağı portakal suyu koyalım. Portakal suyu taze sıkılmış olursa daha iyi olur ancak herhangi bir marka da kullanılabilir; sadece lifli olmamasına dikkat edilmelidir. Orta derecedeki ateşte bir taşım kaynatalım. Zeytinyağlı kereviz kaynayınca, ocağı en kısık ateşe ayarlayarak kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zeytinyağlı kereviz oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi