Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle batı illerimizde Ege ve Akdeniz bölgesinde daha çok yapılmaktadır. Kerevizin sağlığımız yönünden pek çok faydası vardır. Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Cinsel gücü ve isteği artırır, iktidarsızlığı giderir. Ağız kokusunu önler, iştah açar. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir, gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Hipertansiyon, diyabet ve prostat hastalarına faydalıdır. Cilde parlaklık verir, tazeler, anne sütünü artırır. Bu kadar faydalı bir sebzenin zeytinyağı da kullanılarak daha da sağlıklı bir hale getirilir. Yemek davetlerinde sunacağımız lezzetli bir sebze yemeğidir. Özellikle de çocuklarımıza sevdirerek yedirebileceğimiz faydalı bir yiyecektir.

Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri

  • 3 tane kereviz
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tane limon
  • 5-6 dal dere otu
  • Tuz
  • 2 su bardağı portakal suyu

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?


Öncelikle yemeğe kullanacağımız, sebzeleri yıkayıp soyalım. Kerevizlerin saplarını ve kök kısımlarını keserek temizleyelim. Kerevizleri zamanımız olup da bekletecek olursak bol limon sıkılmış suyun içine koyabiliriz. Bir süre beklettikten sonra kerevizleri küp-küp doğrayalım, diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayalım. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve yemeği pişireceğimiz büyük bir tencereye koyalım. Zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine havuçları ilave edip 1-2 dakika kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine patates ve kerevizleri koyup 1-2 kez karıştıralım. Yemeğe iki su bardağı portakal suyu koyalım. Portakal suyu taze sıkılırsa daha iyi olur ancak herhangi bir marka olması da fark etmez sadece lifli olmaması gerekir. Orta derecedeki ateşte bir taşım kaynatalım. Zeytinyağlı kereviz kaynayınca, ocağı en kısık ateşe ayarlayarak kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zeytinyağlı kereviz oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:12:02
Zeytinyağlı Kereviz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Zeytinyağlı Kereviz Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Kereviz"
Kereviz portakal ve zeytinyağ muhteşem olmuş
Yüsra . 06.03.2014
CEVAP YAZ
Kereviz Salatası
Kereviz Salatası
Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz hakkında oldukça önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kereviz pancar grillerden sa...
Portakallı Kereviz
Portakallı Kereviz
Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğinin birebir önüne geçmektedir. Sarılık, yüksek tansiyon ve böbrek taşlarının dökülmesine de yardı...
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, salatası ve dolması yapılarak oldukça farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hatta sapları turşul...
Kereviz Tuzu
Kereviz Tuzu
Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapraklarının boyu yaklaşık bir metre olabilir. Kendine özgü kokusu olan bitkidir. Avrupa'nın kuze...
Kereviz
Kereviz
Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm çapındadır. Yaprakları bir metreye kadar uzayabilir. Kokusu olan bitki, daha çok Avrupa'nın kuzey...
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Malzemeler.4 adet orta boy kereviz (Yapraklı)2 adet orta boy patates.1 orta boy soğan.1/2 kg kuşbaşı et.1 yemek kaşığı salça.1 tatlı kaşığı pul biber.1 tatlı kaşığı tuz.1 limon.1 yumurta.1 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı 1- Etl...
Kerevizin Faydaları
Kerevizin Faydaları
Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. K...
Kereviz Yemekleri
Kereviz Yemekleri
Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabilmektedir. Kerevizin iştah aştığı ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kereviz, mi...
Terbiyeli Kereviz
Terbiyeli Kereviz
Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A, B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Sapı, yapraklar...
Kereviz Yemeği
Kereviz Yemeği
Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlamak, mideyi güçlendirip iştah açmak ve sinirsel olarak oluşan yorgunlukları gidermek bulunmaktadır. ...
Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış patates4 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı su1 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 litre kaynar su1 yemek kaşığı limon suyuTuzKarabi...

 

Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Kereviz
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Kerevizin Faydaları
Kereviz Yemekleri
Terbiyeli Kereviz
Kereviz Yemeği
Kereviz Çorbası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024