Zeytinyağlı Kereviz Zeytinyağlı kereviz, kereviz yemeğinin zeytinyağı kullanılarak yapılan bir çeşididir. Kereviz, zeytinyağlı olarak, dolma yapılarak, sebze yemeği olarak, salata veya çorba yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yapılmaktadır. Kerevizin sağlığımız yönünden pek çok faydası vardır. Aşağıda bu faydaların bazılarını bulabilirsiniz:
Zeytinyağı kullanılarak yapılan kereviz yemeği, bu faydaların yanında zeytinyağının sağlıklı yağlarından da faydalanmamızı sağlar. Yemek davetlerinde sunabileceğimiz lezzetli ve sağlıklı bir sebze yemeğidir. Ayrıca çocuklarımıza da sevdirebileceğimiz faydalı bir yiyecektir. Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri
Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır? Öncelikle yemeğe kullanacağımız sebzeleri yıkayıp soyalım. Kerevizlerin saplarını ve kök kısımlarını keserek temizleyelim. Kerevizleri, zamanımız varsa bekletecek olursak bol limon sıkılmış suyun içine koyabiliriz. Bir süre beklettikten sonra kerevizleri küp küp doğrayalım, diğer sebzeleri de aynı şekilde doğrayalım. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve yemeği pişireceğimiz büyük bir tencereye koyalım. Zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine havuçları ilave edip 1-2 dakika kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine patates ve kerevizleri koyup 1-2 kez karıştıralım. Yemeğe iki su bardağı portakal suyu koyalım. Portakal suyu taze sıkılmış olursa daha iyi olur ancak herhangi bir marka da kullanılabilir; sadece lifli olmamasına dikkat edilmelidir. Orta derecedeki ateşte bir taşım kaynatalım. Zeytinyağlı kereviz kaynayınca, ocağı en kısık ateşe ayarlayarak kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zeytinyağlı kereviz oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun. |