Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası İçin Malzemeleri
  • 1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz
  • 1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
  • 1 adet kuşbaşı doğranmış patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre kaynar su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Teflon ve derin bir tencereye 3 su bardağı su, doğranmış kereviz, havuç, patatesi ilave edip yaklaşık 20 dakika kaynatalım. Kaynadıktan sonra orta ateşte sebzelerin iyice yumuşaması için pişirelim. Sebzelerimiz piştikten sonra ateşten alalım ve soğumaya bırakalım. Sebzeler soğuduktan sonra pürüzsüz hale gelmesi için karıştırıcıdan geçirelim. Sebze karışımına 1 litre kaynar su döküp orta ateşte tekrar pişirmeye başlayalım. Ayrı bir teflon tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtalım ve 2 yemek kaşığı unu ilave edip kavuralım.

Hafif pembeleşmeye başladıktan sonra azar azar 1 su bardağı sütü dökelim. Kaynayan sebzelerin suyundan 3, 4 kaşık alıp un, süt karışımına ekleyelim. Kaynayan sebzelerin pürüzsüz bir hal alması için çırpma teliyle karıştıralım. Kereviz çorbasının içine hazırladığımız karışımı ilave edelim ve tuz, karabiber dökerek yaklaşık 10 dakika boyunca orta ateşte pişirelim. Kereviz çorbası hazır. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kereviz Tuzu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kereviz Tuzu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Terbiyeli Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kerevizin Faydaları ve Kullanımı

Kerevizin Faydaları ve Kullanımı