Kereviz Yemekleri

Kereviz Yemekleri

Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabilmektedir. Kerevizin iştah aştığı ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kereviz, mideyi kuvvetlendirir, böbrek üstü bezlerini çalıştırır, sivilcelere iyi gelir, böbrek taşını giderir ve antioksidan özelliği vardır. Daha pek çok faydası bulunan kerevizi özellikle kış aylarında bol tüketmek hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi kuvvetlendir.

Kereviz Yemeği Malzemeler
  • 1 tane kereviz
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Kereviz Yemeği Yapılışı

Kerevizin yaprakları ayıklanır, kötü olanlar atılır. Taze yaprakları 2-3 cm. gibi iri iri doğranır. Kerevizin baş kısmı da küp şeklinde doğranır. Doğranan bütün kereviz parçaları geniş bir kabın içerisinde bol su ile iyice yıkanır.

Kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olarak küçük küçük doğranır. Bir tencere içerisinde zeytinyağ ile soğan koyularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates salçası ve kırmızı biber eklenip karıştırılır. Doğranmış kerevizler ile tuz eklenip tencerenin kapağı kapalı olarak beş dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Kerevizler renk değiştirince üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 20 dakika gibi bir sürede pişer. İsteğe göre üzerine haşlanmış nohut ekleyip beş dakika daha pişirilebilir.

Kereviz yemeği pişince ocaktan indirilip servis edilebilir.

Afiyet olsun...

Kıymalı Kereviz Dolması Malzemeler
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 4 tane orta büyüklükte kereviz
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • Yarım limon
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Kereviz Dolması Yapılışı

Kerevizler ayıklanıp yıkanır, daha sonra da ortasından iki parçaya bölünerek içleri oyulur. Bir tencere içerisine kerevizler koyulu üzerine yarım limon suyu sıkılıp üzerini geçecek kadar su ile beraber haşlanır. Daha sonra suyun içinden çıkarılıp bir kenara alınır, fakat haşlama suyu dökülmez.
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Domatesler de kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır. Bir tencere içerisine sıvı yağ koyulup soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilerek bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu çekince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber eklenir ve iki dakika daha karıştırılarak pişirilip ocaktan indirilir.
Haşlanmış kerevizlerin iç kısmı hazırlanan kıymalı harç ile doldurularak üzerine birer dilim domates koyulur. Daha sonra bütün kerevizlerin içi aynı şekilde doldurularak,bir tencereye dizilir. Daha önce kereviz haşlanan suyu da ekleyerek ocağa koyulur. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp kerevizler istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Kıymalı kereviz dolması ılık olarak servis edilir.

Afiyet olsun...

Zeytinyağlı Kereviz Malzemeler
  • 1 kg. kereviz
  • 2 tane havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı

Havuçlar yıkanıp, kabukları kazınır ve halka şeklinde dilimlere kesilir. Kuru soğan yemeklik olarak küçük küçük doğranır. Bir tencere içerisine zeytinyağ koyulup soğanlar eklenir. Kısık ateşte karıştırılarak havuçlar ilave edilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve kereviz ilave edilir. Daha sonra üzerine haşlanmış bezelye, tuz, toz şeker ve portakal suyu eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınarak bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Eğer yemeğin suyu azalır ise biraz daha sıcak su ilavesi yapılabilir. Zeytinyağlı kereviz pişince ocaktan indirilir ve ılınınca servis edilir.

Afiyet olsun...

Kereviz Yaprağı Salatası Malzemeler
  • 1 tutam kereviz yaprağı
  • 2 tane havuç
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Kereviz Yaprağı Salatası Yapılışı

İlk olarak kereviz yaprakları ayıklanıp kalın kısımlarından ayrılır. Bol su ile yıkanarak doğranır. Yapışmaz bir tavanın içerisine zeytinyağ koyup kızdırılır. Üzerine doğranmış kereviz yaprakları ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. süzme yoğurt biraz su ile ezilerek ezilmiş sarımsak ve mayonez eklenir.
Havuçlar yıkanıp kabukları bıçak ile kazınır ve dilimler halinde kesilir. Pişen kereviz yaprakları servis tabağına alınır. Kereviz yapraklarının üzerine yoğurt gezdirilip, havuç dilimleri ile süslenir. Kereviz yaprağı salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 01.05.2021 01:11:05
Kereviz Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kereviz Yemekleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kereviz Yemekleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağ kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle ...
Kereviz Salatası
Kereviz Salatası
Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz hakkında oldukça önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kereviz pancar grillerden...
Portakallı Kereviz
Portakallı Kereviz
Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğinin birebir önüne geçmektedir. Sarılık, yüksek tansiyon ve böbrek taşlarının dökülmesine de ya...
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, salatası ve dolması yapılarak oldukça farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hatta sapları turşul...
Kereviz Tuzu
Kereviz Tuzu
Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapraklarının boyu yaklaşık bir metre olabilir. Kendine özgü kokusu olan bitkidir. Avrupa'nın kuze...
Kereviz
Kereviz
Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm çapındadır. Yaprakları bir metreye kadar uzayabilir. Kokusu olan bitki, daha çok Avrupa'nın kuzey...
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Malzemeler 4 adet orta boy kereviz ( Yapraklı ) 2 adet orta boy patates 1 orta boy soğan 1/2 kg kuşbaşı et 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 limon 1 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı sıvı...
Kerevizin Faydaları
Kerevizin Faydaları
Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. K...
Terbiyeli Kereviz
Terbiyeli Kereviz
Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A,B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Sapı, yaprakları...
Kereviz Yemeği
Kereviz Yemeği
Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlamak, mideyi güçlendirip iştah açmak ve sinirsel olarak oluşan yorgunlukları gidermek bulunmaktadır. ...
Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası İçin Malzemeler1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış patates4 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı su1 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 litre kaynar su1 yemek kaşığı limon suyuTuzKarabib...

 

Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Kereviz
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Kerevizin Faydaları
Kereviz Yemekleri
Terbiyeli Kereviz
Kereviz Yemeği
Kereviz Çorbası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2021