Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli Kereviz

Terbiyeli kereviz, severek tüketeceğiniz yemekler arasındadır. Besleyici değeri yüksek olan kereviz, içeriğindeki A,B ve C vitaminleri, selenyum, bakır, çinko, fosfor gibi mineraller ile hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Sapı, yaprakları aynı derecede besleyici özelliklere sahiptir. Kereviz vücutta stresi azaltır, yorgunluğu giderir, ağız kokusuna iyi gelir, öksürük için faydalıdır. Bunun yanı sıra iştah açıcı, mideyi güçlendirici, cilt lekelerinde ve sivilcelerde tedavi edici, kolesterol ve yüksek tansiyonda düzenleyici etkileri vardır. Diyet yapanlar için de, zayıflamalarına yardımcı olacağını söylemeliyiz. Açlığı bastırıp, tokluk hissi verdiğinden, rejimlerinizde mükemmel bir yardımcıdır. Bunun yanında vücudunuzda fazla suyu dışarıya atacaktır. Ayrıca emziren bayanların sütünü arttırıcı özelliklere sahiptir. Unutkanlarında bol miktarda kereviz tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Dilerseniz şimdi yemeğimizin yapımına geçelim.

Terbiyeli kereviz için gerekli olan malzemeler

  • 4 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Terbiyeli kereviz yapım aşamaları

Yemeğinizi hazırlamak için önce etlerinizi bir tencereye koyun. Ocakta hafif bir şekilde kavurduktan sonra, üzerine bir çay bardağı su ilave ederek, pişmesini sağlayın. Daha sonra kerevizleri ve patatesleri ayıklayın. Kerevizleri kararmaması için limonlu suyun içine koyun. Kerevizlerin taze olan yapraklarını da kullanın. Patatesleri suyun içine koyabilirsiniz. Kuru soğanı ayıklayarak, yemeklik doğrayın. Etiniz suyunu çekip piştiyse, soğanları ve yağı ilave ederek birlikte kavurmaya başlayın. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca domates salçasını ve kırmızı pul biberi ilave edin. Malzemenin hepsini hafifçe kavurun. Sonra içine ayıklayıp doğradığınız patates ve kerevizleri ilave edin. Beş dakika kadar birlikte pişirin. Daha sonra içine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Malzemeler kaynayıp, patates ve kerevizler pişerken içine kereviz yapraklarını ve tuzunu ilave edin. Bir kasenin içinde yumurta ve limon suyu karışımını iyice çırpın. Yumurtanın iyice karışması gerek. İyice karıştırdığınız karışımın içine yemekten bir kaşık su alarak tekrar karıştırın. Yine bir kaşık yemek suyu ilave ederek karıştırın. Bu işlemi iki ya da üç kez tekrarlayın. Ardından terbiye karışımını tenceredeki yemeğin içine katınız. Yemeği bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Terbiyeli kereviz yemeğini sıcak olarak servis etmelisiniz. Eminiz sevdikleriniz bu yemeği beğeneceklerdir.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 28.04.2021 18:21:46
Terbiyeli Kereviz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Terbiyeli Kereviz Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Terbiyeli Kereviz"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı kereviz; kereviz yemeğinin zeytinyağ kullanılarak yapılmasıdır. Kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, sebze yemeği olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın bir şekilde kullanılan bir sebzedir. Zeytinyağlı kereviz özellikle ...
Kereviz Salatası
Kereviz Salatası
Kereviz salatası, farklılık arayanlar için oldukça hoş bir seçim olabilmektedir. Kereviz salatasının tarifini de vereceğiz ancak tarifi vermeden önce kereviz hakkında oldukça önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kereviz pancar grillerden...
Portakallı Kereviz
Portakallı Kereviz
Portakallı kereviz tarifi; vücudu güçlendirdiği gibi sağlıklı yaşamın kapıları açan bir tariftir. İştah açıcı özelliği olmakla birlikte karaciğer şişliğinin birebir önüne geçmektedir. Sarılık, yüksek tansiyon ve böbrek taşlarının dökülmesine de ya...
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Sapı çorbası, Kereviz denince akla birçok tarif gelir, kullanım alanı oldukça geniş olan bu sebzenin, çorbası, etlisi, tavuklusu, zeytinyağlısı, salatası ve dolması yapılarak oldukça farklı şekillerde değerlendirilebilir. Hatta sapları turşul...
Kereviz Tuzu
Kereviz Tuzu
Kereviz Tuzu; Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan kökü ve yaprakları yenilebilir bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme yakın beyaz renktedir. Yapraklarının boyu yaklaşık bir metre olabilir. Kendine özgü kokusu olan bitkidir. Avrupa'nın kuze...
Kereviz
Kereviz
Kereviz, maydanozgiller familyasına ait olan yaprakları ve kökü tüketilen iki yıllık bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri kreme çalan beyaz renkte ve 2-3 mm çapındadır. Yaprakları bir metreye kadar uzayabilir. Kokusu olan bitki, daha çok Avrupa'nın kuzey...
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Malzemeler 4 adet orta boy kereviz ( Yapraklı ) 2 adet orta boy patates 1 orta boy soğan 1/2 kg kuşbaşı et 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 limon 1 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı sıvı...
Kerevizin Faydaları
Kerevizin Faydaları
Kereviz, besleyici değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. A, B, C vitaminlerini ve fosfor, selenyum, çinko ve bakır içerir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı vücuda birçok fayda sağlamakta ve hastalıklar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. K...
Kereviz Yemekleri
Kereviz Yemekleri
Kereviz, yaprakları ve kökü yenebilen bir sebze türüdür. Kereviz ile çorba, salata, dolma, zeytinyağlı ve kıymalı olmak üzere farklı şekillerde yemek yapılabilmektedir. Kerevizin iştah aştığı ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kereviz, m...
Kereviz Yemeği
Kereviz Yemeği
Kereviz yemeği, bol vitamin ve çeşitli mineraller içeren kerevizden yapılmaktadır. Kerevizin faydaları arasında böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlamak, mideyi güçlendirip iştah açmak ve sinirsel olarak oluşan yorgunlukları gidermek bulunmaktadır. ...
Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası
Kereviz Çorbası İçin Malzemeler1 adet kuşbaşı doğranmış kereviz1 adet kuşbaşı doğranmış havuç1 adet kuşbaşı doğranmış patates4 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı su1 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 litre kaynar su1 yemek kaşığı limon suyuTuzKarabib...

 

Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Kereviz
Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
Kerevizin Faydaları
Kereviz Yemekleri
Terbiyeli Kereviz
Kereviz Yemeği
Kereviz Çorbası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Kereviz
Kereviz Salatası
Portakallı Kereviz
Kereviz Sapı Çorbası
Kereviz Tuzu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2021