Malzemeler
Yapılışı 1- Kuşbaşı etleri tencereye koyun ve pişirin. Yağını ekleyip, etler hafifçe kavrulup renk değiştirdiğinde 1 çay bardağı su ekleyerek pişmeye bırakın. 2- Kereviz ve patatesleri soyun ve kararmamaları için limonlu suya koyun. 3- Kerevizin taze ve körpe yapraklarını ayrı yıkayıp ince ince doğrayın. 4- Soğanları küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin ve etle birlikte pişirin. Soğanlar yumuşadığında içerisine salça ve pul biber ekleyin. Malzemeleri kaşıkla hafifçe kavurun. 5- Soyduğunuz kereviz ve patatesleri büyük küpler halinde doğrayarak tencereye ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin ve ardından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. 6- Tencere kaynamaya başladığında ve kereviz ile patatesler pişmeye döndüğünde, doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin ve tuzunu ilave edin. 7- Bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Yumurtanın beyazının tamamen çözünmesi gerekmektedir (yemekte pişmiş yumurta beyazı görmek istemezsiniz). İyice çırpılan karışıma, yemeğin suyundan bir kepçe ekleyin ve tekrar çırpın. Sonra tekrar yemeğin suyundan bir kepçe ekleyip karışımı tekrar çırpın. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayarak yemeğin suyuyla karıştırın. Son olarak kaseyi tencereye boşaltın ve tencereyi karıştırın. Tencerenin altını ikinci kez kaynadığında kapatın. 8- Yemeğinizi sıcak olarak servis yapın. Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Ekstra Bilgiler
|
Demren
20 Temmuz 2024 CumartesiKereviz ve patatesleri limonlu suda bekletmek ne kadar süreyle yapılmalı? Ayrıca, yumurta ve limon karışımını yemeğin suyuyla karıştırırken belirli bir sıcaklık olmalı mı?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiDemren, kereviz ve patatesleri limonlu suda bekletmek genellikle 15-20 dakika yeterlidir. Bu, sebzelerin kararmasını önler. Yumurta ve limon karışımını yemeğin suyuyla karıştırırken dikkatli olmalısınız; suyun çok sıcak olmaması gerekiyor, aksi takdirde yumurta pişebilir ve istenmeyen bir kıvam alabilir. Karışımı yavaş yavaş ılıtarak eklemeniz en iyisidir.