Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi
22 Haziran 2024

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi


Malzemeler

  • 4 adet orta boy kereviz (yapraklı)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

1- Kuşbaşı etleri tencereye koyun ve pişirin. Yağını ekleyip, etler hafifçe kavrulup renk değiştirdiğinde 1 çay bardağı su ekleyerek pişmeye bırakın.

2- Kereviz ve patatesleri soyun ve kararmamaları için limonlu suya koyun.

3- Kerevizin taze ve körpe yapraklarını ayrı yıkayıp ince ince doğrayın.

4- Soğanları küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin ve etle birlikte pişirin. Soğanlar yumuşadığında içerisine salça ve pul biber ekleyin. Malzemeleri kaşıkla hafifçe kavurun.

5- Soyduğunuz kereviz ve patatesleri büyük küpler halinde doğrayarak tencereye ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin ve ardından 2 su bardağı sıcak su ekleyin.

6- Tencere kaynamaya başladığında ve kereviz ile patatesler pişmeye döndüğünde, doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin ve tuzunu ilave edin.

7- Bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Yumurtanın beyazının tamamen çözünmesi gerekmektedir (yemekte pişmiş yumurta beyazı görmek istemezsiniz). İyice çırpılan karışıma, yemeğin suyundan bir kepçe ekleyin ve tekrar çırpın. Sonra tekrar yemeğin suyundan bir kepçe ekleyip karışımı tekrar çırpın. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayarak yemeğin suyuyla karıştırın. Son olarak kaseyi tencereye boşaltın ve tencereyi karıştırın. Tencerenin altını ikinci kez kaynadığında kapatın.

8- Yemeğinizi sıcak olarak servis yapın.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Kereviz ve patateslerin kararmaması için mutlaka limonlu suya koyun.
  • Yumurta ve limon karışımını yemeğin suyuyla yavaş yavaş karıştırarak eklemek, yumurtanın kesilmesini önler.
  • Yemeğin suyunu sıcak tutarak terbiyenin kesilmesini engelleyin.

Ekstra Bilgiler

  • Etli terbiyeli kereviz yemeği, protein ve vitamin açısından oldukça zengin bir yemektir.
  • Kereviz, sindirim sistemini düzenleyici ve antioksidan özellikleri ile bilinir.
  • Bu yemeği, yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri