Kerevizin kan yapma özelliği üzerine yapılan araştırmaların sınırlı olduğunu öğrenince aklıma şu soru takılıyor: Kerevizin içeriğinde bulunan folik asit, gerçekten de kan hücrelerinin üretimini destekliyor mu? Yani, bu sebzeyi düzenli olarak tüketmek, kan yapımı üzerinde dolaylı bir etki yaratabilir mi? Özellikle sağlık açısından bu kadar faydalı olduğu söylenirken, beslenme düzenimize kerevizi dahil etmenin ne gibi avantajları olabilir?
Kerevizin kan yapma özelliği üzerine yapılan araştırmaların sınırlı olduğunu öğrenince aklıma şu soru takılıyor: Kerevizin içeriğinde bulunan folik asit, gerçekten de kan hücrelerinin üretimini destekliyor mu? Yani, bu sebzeyi düzenli olarak tüketmek, kan yapımı üzerinde dolaylı bir etki yaratabilir mi? Özellikle sağlık açısından bu kadar faydalı olduğu söylenirken, beslenme düzenimize kerevizi dahil etmenin ne gibi avantajları olabilir?
Cevap yaz